Total Pageviews

Saturday, January 1, 2011

ΣΙΝΕΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2011 ΝΟΥΜΕΡΟ 1

Όποτε έχουμε μια κακή χρονιά ξαφνικά ξεκινάμε όλοι τις ανασκοπήσεις της προηγούμενης μπας και βρούμε τι είναι αυτό που μας κάνει να αναστενάζουμε και να λέμε ''κάθε πέρσυ και καλύτερα''. Εγώ αποφάσισα να κάνω ακριβώς το αντίθετο. Το 2010 έφυγε και δεν πρόκειται να ξαναέρθει, αν δεν μπορούμε να δώσουμε μια τελευταία αγκαλιά στο γέρο χρόνο που μας άφησε χτές τουλάχιστον ας δώσουμε όλη μας την αγάπη στο νέο που μόλις ήρθε. Αφήνω λοιπόν την ανασκόπηση μου για τον εαυτό μου και με τις αναμνήσεις της χθεσινής νύχτας ξεκινάω να δω τι με περιμένει τη νέα χρονιά. Τι με περιμένει σε όλους τους τομείς μονάχα η Λίτσα Πατέρα διατείνεται πως γνωρίζει. Αυτό που μορώ εγώ όμως να κάνω είναι να ζεστάνω από τώρα την καρέκλα μου στο Ιντεάλ και στο Δαναό και να περιμένω σχεδόν στωικά τις νέες ταινίες που έρχονται.
1) To καλοκαίρι του 2011 έρχεται πάντα κούκλος, πάντα πολύτεκνος ο supestar star Βrad Pitt με τον -ότι και να πω είναι λίγο- Sean Penn. Ο Terrence Mallick βρίσκεται πίσω από την κάμερα και υπόσχεται αν μη τι άλλο ένα θέαμα δυνατό. Το τρέιλερ http://www.youtube.com/watch?v=fLPe0fHuZsc με προβλημάτισε κάπως είναι αλήθεια. Μου έδωσε την αίσθηση πως θέτει από μόνο του τον πήχη αρκετά ψηλά. Όμως σήμερα Πρωτοχρονιά μονάχα ψηλά πρέπει να βρίσκεται ο πήχης. Οπότε απόλυτα καλοδεχούμενος και ο Terrence Mallick και ο πήχης του.
 http://www.imdb.com/title/tt0478304/

2) Aγαπώ Cronenberg, αγαπώ Viggo Mortensen (όχι γιατί ήταν κούκλος στον Άρχοντα) και λατρεύω το chic μουτράκι της Κeira Knightley και φυσικά λιώνω για το σεξαπίλ του συζύγου της Belluci (συγνώμη κύριε Cassel, αλλά με μια γυναίκα σαν τη Monica μονάχα έτσι μπορώ να σας αποκαλέσω). Ναι λοιπόν ο κύριος της κυρίας Vincent Caseel, η Keira και ο Vigo υπόσχονται πολλά για το A dangerous method, ας ελπίσουμε πως θα τα πραγματοποήσουν κιόλας. (Δυστυχώς φώτο και λοιπά στοιχεία δεν κατάφερα να βρώ) http://www.imdb.com/title/tt1571222/


3) Aυτό το προσωπάκι του nerdουλα εξυπνάκια βγάζει που και που καλές ταινίες. O Soderbergh ξαναχτυπά το 2011 με ένα all-star cast. Απ όλα έχει ο μπαχτσές, Damon, Cotillard, Paltrow, Winslet, Jude Law, Fishburne...Kαι μια υπόθεση ολίγον κουλή. Μια θανάσιμη ασθένεια λέει και ο αγώνας μιας ομάδας γιατρών να προλάβουν την εξάπλωση της. Εμένα μου κάνει κάτι σαν τη γρίπη των χοίρων στην πιο glamorous εκδοχή της...( Φώτο και πάλι δεν υπάρχει) http://www.imdb.com/title/tt1598778/

4) H Jodie Foster πίσω και μπρός από την κάμερα, ο Mel Gibson και ένας λούτρινος κάστορας είναι ικανοί για το χειρότερο και για το καλύτερο. Να το τρέιλερ http://www.youtube.com/watch?v=1StSZVHZc6E και τα συμπεράσματα δικά σας. Εμενά χολιγουντιανή χαριτωμενιά μου κάνει, αλλά μέρες που είναι δεν θέλω να καταλήξω με πιπέρι στο στόμα και αποφάσισα να είμαι καλό κορίτσι.



5) Eίδατε το Let the right one in; Nαι... Σας άρεσε; Και πάλι ναι. Αυτή λοιπόν είναι η νέα ταινία του Τomas Alfredson. Ποιά αυτή; Το Τinker, tailor, soldier, spy, ένα κατασκοπευτικό θρίλερ για τον Ψυχρό Πόλεμο. Ο sexy και σούπερ ταλαντύχος Tom Hardy, o αειθαλής-γατίσιο βλέμμα- Gary Oldman και ο ορισμός του βρετανικού φλέγματος Colin Firth έχουν να μας δώσουν αρκετά. (Tρέιλερ και πόστερ και πάλι δεν τα κατάφερα να βρω)

6) Coriolanus. Μην μπερδέυεστε Co είναι αυτό και όχι Ca στην πρώτη συλλαβή. (στα πονηρά μυαλά μιλώ, εγώ φυσικά και δεν έκανα αυτή τη σκέψη). Είναι η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Ralph Fiennes. O Lord Voldemort- και όχι μόνο- αλλάζει ρότα και σκηνοθετεί. Πολλά με ανησυχούν εδώ, είναι ταινία εποχής-αρχαία Ρώμη- και επιπλέον παίζει ο Gerald Butler. Ναι τα σωματικά προσόντα τα έχει ο Mr. χαζοκωμωδία, τα υποκριτικά πολύ αμφιβάλλω. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον σε μια ορθή προσεγγιση της ιστορίας. (Πόστερ και τρέιλερ ούτε και εδώ υπάρχουν)

Λοιπόν αυτά πρός το παρόν και η σινεφιλικές μου προβλέψεις για τη νέα χρονια (μην αφήσω και την προαναφερθείσα Λίτσα Πατέρα άνεργη) θα εξαντληθούν στην επόμενη μου ανάρτηση. Stay tuned...

2 comments:

  1. Γεια σου Σοφία, καλή χρονιά!
    Συμφωνώ για τον υπερηψωμένο πηχη στο Tree of Life. Μολις το είδα τρελάθηκα αλλά όταν το ξανασκέφτηκα είπα, για κάτσε λίγο! Παντως η αλήθεια είναι ότι θα είναι, τουλάχιστον, καλό.
    Περιμένω με αγωνία τον Κάστορα γιατί από όταν το πρωτοάκουσα με κέρδισε η ιστορία.
    Για τα άλλα που αναφέρεις δεν γνώριζα κάτι αλλά να που έμαθα! :)

    ReplyDelete
  2. Eμένα το Tree of Life μου φαίνεται κάτι ανάμεσα σε εγωπαθές, υπερβολικό και καλή ταινία... Μέρες που είναι όπως είπα όμως δεν θέλω να γίνομαι κακεντρεχής. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως από όσα αναμένω θα υπερισχύσει το ''καλή ταινία''. Εγώ εντυπωσιάστηκα από το πόσο γλυκούλης φαινόταν ο Gibson με τον κάστορα ανα χείρας. Και γενικά κάνει καλές επιλογές, οπότε το περιμένω κι εγώ με σχετική ανυπομονησία. Χαχα, χαίρομαι που έμαθες και για τα άλλα.
    Καλή μας σινεφιλική χρονιά λοιπόν και επίσημα!

    ReplyDelete