Total Pageviews

Monday, February 14, 2011

THE KIDS ARE ALL RIGHT

Σε προηγούμενη μου ανάρτηση σας είχα μιλήσει για το the kids are all right και σας είχα πει πως βλέποντας το πρώτο μισάωρο η εντύπωση μου ήταν απόλυτα θετική. Και η θετική μου αυτή εντύπωση συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της ταινίας.

Δύο θεές του παγκόσμιου κινηματογραφικού στρεώματος, Annette Benning και Julianne Moore ερμηνεύουν το γκέι ζευγάρι και απογειώνουν δύο ρόλους παντελώς αντισυμβατικούς. Μοιάζουν να έχουν μελετήσει ενδελεχώς τον έρωτα και να ξέρουν πως αυτός δεν γνωρίζει όρια και ταμπού. Είναι δύο γυναίκες παθιασμένες και δεν το κρύβουν.

Η Lisa Cholodenko τώρα επιλέγει να κινηθεί σε ήπια μοτίβο μοιάζοντας να μη θέλει να κλέψει τη δόξα απο τις πρωταγωνιστρίες και να θέλει να αφήσει το σενάριο να βγάλει τα αρώματα του σαν καλό κρασί.

Αυτό το καλό κρασί-λέγε με σενάριο- είναι που χωλαίνει σε σημεία. Ενώ χειρίζεται ένα οικογενειακό δράμα μοιάζει να μην ξέρει που να θέσει τις κωμικές του αναφορές. Και εν τελεί αδυνατεί να βρεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δύο είδη που θέλει να μας δώσει. Επίσης ενώ οι χαρακτήρες είναι επαρκώς αναλυμένοι και διαθέτουν αντιδράσεις απόλυτα θεμελιωμένες μοιάζουν εξ αρχής κλισέ δίχως ουδεμία ιδιαιτερότητα που θα κατάφερνε να κερδίσει το κοινό και να τους καταστήσει κομμάτι της μνήμης του. Πέφτει στην παγίδα της προσπάθειας να κάνει το κοινό να ταυτιστεί με τους ήρωες του, αλλά και να κάνει λίγο πιο συμβατική την ιστορία μας.

Συμπερασματικά πρόκειται για μια καλή ταινία που δεν θα απογοητεύσει κανέναν και καμία σας, αντίθετα θα σας χαρίσει 1 ώρα και 45 λεπτά ομολογουμένως ευχάριστα δίχως να κουράζει με βαρύγδουπα συμπεράσματα και με σοφίες δίχως προφανή λόγο και ουσία.

No comments:

Post a Comment