Total Pageviews

Friday, January 28, 2011

THE DAILY CINEMA REPORT

H ιντερνετική σινεφιλική κοινότητα έχει σήμερα βομβαρδιστεί από θετικές κριτικές για τη νέα ταινία του Thomas McCarthy με πρωταγωνιστή τον Paul Giamatti. Ένας αποτυχημένος δικηγόρος και προπονητής προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να προσφέρει τα πάντα στην οικογένεια του. Εις μάτην όμως. Όταν τα πράγματα σκουρίνουν επικύνδυνα θα αποφασίσει να αναλάβει τη φύλαξη ενός ηλικιωμένου πελάτη του. Και φυσικά οι επιπτώσεις θα είναι διαφορετικές από ότι φανταζόταν.
Η ταινία από όσα διαβάζω είναι μια feel-good κωμωδία με σαφή στοιχεία δράματος. Μια ταινία που από όσα διαβάζω έχει εκπληκτικούς χαρακτήρες και ιδιαίτερη σκηνοθεσία. Μυρίζει Sundance από χιλιόμετρα καθώς μοιάζει απόλυτα feel good και θυμίζει ανεξάρτητο αμερικάνικο σινεμά σε κάθε της βήμα.
Αυτό όμως που έκανε όσους είχαν την τύχη να δουν την ταινία στο Park City να παραμιλούν είναι η ερμηνεία του Paul Giamatti.



Ένα ακόμη νέο σας έχω για τον Paul Giamatti. Θα αναλαβεί κεντρικό ρόλο στη νέα ταινία του David Cronenberg όπου θα παίζει ο Robert Pattinson και η Keira Knightley. Σίγουρα πρόκειται για ένα περίεργο πάντρεμα ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας την ιδιοτυπία του Cronenberg.

Θετικά σχόλια ακούγονται και για ένα μελλοντικό ndie hit το Submarine. Φαίνεται να έχει ευφυές black χιούμορ και να επεξεργάζεται την ενηλικίωση ενός εφήβου με το δικό της τρόπο.


Kαι τέλος πολύ θετικά σχόλια έχω να σας μεταφέρω και για το Martha Marcy May Marlene. Μια ταινία που επεξεργάζεται το λεπτό ζήτημα της θρησκευτικής λατρείας, των θρησκευτικών μεθόδων και των επιπτώσεων του στην καθημερινότητα μας.


Aυτά τα κινηματογραφικά είχα να σας μεταφέρω για απόψε.Έτσι για να μην ξεχνάμε πως εκτός από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ και της εγχώριας σινεφιλικής ευφορίας λόγω της υποψηφιότητας του Κυνόδοντα και άλλα κινηματογραφικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα κάπου στον κόσμο μας.

No comments:

Post a Comment