Total Pageviews

Saturday, March 5, 2011

BROKEBACK MOUNTAIN

Όπως σας είπα και χθες το βράδυ, η νυχτερινή μου ψυχαγωγία δε θα ήταν κάποιο κλάμπ ή μπαρ, αλλά το Brokeback Mountain. Και ήταν όντως εξαιρετική ψυχαγωγία. Νιώθω ευτυχής που το απόλαυσα μακριά από παντός είδους ΄΄άντρακλες'' που θεωρούν υπέρμετρα κωμικό το να βλέπουν ομοφυλόφιλους άντρες στη μεγάλη οθόνη.

Αυτό που είδα είναι μια ταινία με σαφή καλλιτεχνική αξία που ήξερε τι να πει και πως να το πει. Είχε να μας πει την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα, ενός έρωτα δύσκολου και ίσως ακατόρθωτου. Και μας τη λέει δίχως προκαταλήψεις και ταμπού. Ταυτόχρονα όμως δεν επιστρατεύει δογματισμούς και φανατικές απόψεις. Τι πιστεύετε για τον έρωτα, για το τι είναι φυσιολογικό και το τι όχι, είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση. Ο Αng Lee θα σας πει την ιστορία του, και ο προβληματισμός και η απόφαση δική σας.

Επιπλέον έχουμε να κάνουμε και με μια σκηνοθεσία πανέμορφη. Η φύση μοιάζει να ''μιλάει'' με το φακό της κάμερας, με τους ήρωες αλλά και με εμάς τους ίδιους. Και φυσικά αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να αναπτυχθεί και να ''ανατραφεί'' ο έρωτας μας.

Αν έχετε δει την ταινία υπό την ενοχλητική συντροφιά κομπλεξικών ανδρών, δείτε τη μόνες γιατί πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους αδιέξοδους έρωτες που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη τα τελευταία χρόνια.


2 comments:

  1. na soy pw opws egrapsa kai sto facebook sokaristhka eida polu ligo ...kai isws to sok htan gia auto pu eipes oti eida erwta kai oxi fthnia !kai ekei sokaristhka perissotero

    ReplyDelete
  2. Χαχα! Τουλάχιστον σε εξέπληξε ευχάριστα απ' ότι καταλαβαίνω!

    ReplyDelete