Total Pageviews

Monday, January 17, 2011

ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Γιατί το Μιλάνο και όχι η μόδα του Μιλάνο ή οι βιτρίνες του Μιλάνο; Γιατί το Μιλάνο είναι ένας κόσμος από μόνο του. Ένας κόσμος που ίσως για κάποιους να είναι μια ακόμη μεγαλούπολη. Για όσους όμως αγαπούν τη μόδα είναι σχεδόν μαγικά. Το απόλυτο fashion παραμύθι εκτυλίσσεται καθημερινά στο Μιλάνο με πρωταγωνιστές γυναίκες και άντρες που γνωρίζουν πολύ καλά τι είναι η μόδα και γιατί την αγαπούν. Ένα παραμύθι με τους δικούς του κανόνες όπου ο Χάνσελ και η Γκρέτελ αφήνουν τα ίχνη τους, αλλά πάντα χάνονται μέσα στα στενάκια της Brera και στις γέφυρες των καναλιών. Σ' αυτό τον κόσμο που έζησα την προηγούμενη βδομάδα δια ζώσης αποφάσισα να σας μυήσω κι εγώ...




Και ιδού πω ξεκινά η ξενάγηση μου. Με δύο υπέροχα φορέματα Dior που δίνουν τον παλμό για ένα καλοκαίρι με πολύ χρώμα, αλλά και αθεράπευτα chic διάθεση.





.

Και πάμε τώρα στην PRADA που αξίζει μιας δεύτερης και ίσως τρίτης ματιάς. Η πρώτη αντίδραση σας (δηλαδή το διστακτικό Χμ..) μάλλον θα (πρέπει να) καμφθεί ενόψει μιας μόδας διαφορετικής που πρεσβεύει για το φετινό καλοκαίρι τη θηλυκή όψη του ανδρόγυνου και βγάζει από μέσα μας όλα αυτά για τα οποία αγαπάμε τη μόδα.



Jimmy Choo... Ξέρω ξέρω. Τι ξέρω; Ότι είμαι τυχερή που τα είδα από κοντά, αλλά άτυχη γιατί δεν θα τα αποκτήσω ποτέ. Αυτή δεν είναι όμως η γοητεία της μόδας...να βλέπεις,να θαυμάζεις και να εμπνέεσαι για να δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικο λούκ. Και πιστέψτε με, δεν υποτιμώ καθόλου τη αξία του shopping therapy...




H Chanel συνεχίζει στα ίδια βήματα που χαράζει εδώ και χρόνια προσθέτοντας μια πινελιά τρέλας και μια δόση ρετρό στυλ. Όλα αυτά καταλήγουν σε συνδυασμούς παράδοξους με κύρια βάση το χρώμα αλλά και τη γοητεία της femme fatale.





Dοlce&Gabbana ή αλλιώς φουλ της δαντέλας. Ο οίκος μα γυρνά πίσω στα χρόνια εκείνα όπου η γυναίκα ήταν μια ιδέα και ο μηρός της Marilyn ξεσήκωνε θύελλες αντιδράσεων αλλά και αδηφάγων ανδρικών βλεμμάτων. Δεν ξέρω αν η αντίδραση αυτή στη θέα γυναικείων μηρών έχει ξεπεραστεί, μ αρέσει όμως να βλέπω ρούχα που με γεμίζουν νοσταλγία για εποχές που δεν έζησα. Και φυσικά λέμε ναι σε συνδυασμούς που αποθεώνουν τη θηλυκότητα μας και το sexy ταπεραμέντο που όλες λίγο ή πολύ κρύβουμε μέσα μας.

Ενώ λέω να υποκύψω στο υπέροχο πάπλωμα που έχω μπροστά μου, δεν μπορώ παρά να σας παροτρύνω να βρείτε χρόνο για ένα ταξιδάκι. Ας είναι το Μιλάνο ή οποιοσδήποτε άλλος προρισμός. Δύκολες οι εποχές, η μιζέρια όμως δυσκολεύει τα πράγματα ακόμη περισσότερο. Ας μην ξεχνάμε πως η ζωή είναι για να τη ζούμε.

No comments:

Post a Comment