Total Pageviews

Tuesday, January 25, 2011

OSCAR REPORT

Ένα είναι το κυριότερο κινηματογραφικό νέο της ημέρας, χωρίς αμφιβολία. Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ είναι γεγονός.

Και φυσικά η είδηση έχει για πρώτη φορά μετά από πάνω από 30 χρόνια και ελληνικό ενδιαφέρον. Η ξέφρενη πορεία του Κυνόδοντα θα ολοκληρωθεί στα Όσκαρ. Ο Κυνόδοντας δεν άνοιξε μόνο τις εγχώριες κινηματογραφικές χορδές, αλλά ολόκληρου του πλανήτη. Βραβεία επίβραβείων για το Γιώργο Λάνθιμο και φυσικά μια υπέροχη κατάληξη, τα Όσκαρ. Κύνοδοντα γερά, με τσαμπουκά λοιπόν.

Aρχικά μάχη θα γίνει για το αγαλματίδιο για την καλύτερη ταινία. Με φαβορί το Social Network, αλλά με ισχυρούς αντιπάλους το Λόγο του Βασιλιά και το the fighter, να είστε σίγουροι πως ο ανατγωνισμός θα είναι πολύυυ μεγάλος.

Κάποιος να παρηγορήσει τον Christopher Nolan...Δυστυχώς το Inception δεν του εξασφάλισε την πολυπόθητη υποψηφιότητα για σκηνοθεσία. Μπορώ να τον φανταστώ με χαρακτηριστική άνεση να τον φανταστώ να πετά βελάκια στα πρόσωπα των Κοέν και του David Russel. Eγώ ελπίζω να το πάρω ο Fincher μπας και ησυχάσει και δούμε το επόμενο μεγάλο του αριστούργημα μετά το Fight Club.

O πρώτος γυναικείος και ο πρώτος ανδρικός ρόλος μοιάζουν ζητήματα τυπικά. Firth και Portman έχουν ήδη κάνει χώρο στη βιβλιοθήκη τους για να υποδεχτούν το χρυσό αγαλματάκι.



Και επειδή δεν ξεχνώ ποτέ τη μόδα. Ανυπομονώ όσο τίποτα για τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί...

No comments:

Post a Comment